Regel maar alvast een carpool met je favoriete collega’s. Of zorg ervoor dat je op het station wat kan flexwerken, want komende maandag leggen NS-medewerkers het werk welgeteld 66 minuten neer vanwege de pensioenen en aow-leeftijd. De Hollandsche Forens is natuurlijk in rep en roer, maar bekijk het eens van de andere kant.

Want we zouden deze lieden eigenlijk moeten steunen, en wel hierom.

Ze zorgen er dagelijks voor dat je veilig van A naar B rijdt

De kans dat ze eens een jaartje ongestoord kerst met de kids kunnen vieren, is net zo groot als dat Trump lid van de SP wordt

Ze hebben dagelijks te maken met agressieve, dronken, overlastgevende of seksistische ‘gekkies’ die je het liefst een enkeltje maan zou geven.

De conducteur mag als eerste naar buiten als een verward persoon zich voor de trein heeft geworpen (een waargebeurd verhaal hierover volgt).

Ze moeten met de Intercity Direct rijden. De Intercity Direct is als Serpentera (Power Rangers). De mechanische draak – die de überslechterik Lord Zedd gebruikt om de goeden uit te schakelen – staakt halverwege de strijd (waarna de heer Zedd vrolijk mag gaan tanken).  Als-ie het begeeft, duurt het tijden voor de loc weer up and running is en zij moeten dit ook nog aan een bende boze reizigers laten weten.

Je moet dus een kei zijn in slechtnieuwsgesprekken. Dat komt je ook een keer je neus uit.

De koffie bij de KIOSK wordt onderhand ook wel saai; een kop filterkoffie uit het eigen apparaat is een welkome afwisseling #lol

Dat is wellicht anders dan jouw baan, waar:

Je geen idiote klanten hebt die je hele werkplek molesteren

Je onderhand elk potje patience wel van de pc gewonnen hebt

Je naast gratis koffie ook gratis groente en fruit krijgt

En je tenminste elke avond tijdig thuis bent voor moeder de vrouw.

Dus.

#Doeslief voor het NS-personeel (en al die anderen die staken).