Als je denkt dat alle oude series de revu zijn gepasseerd, heb je het mis. Na de terugkeer van SamSam – binnenkort op Videoland – keert ook Kees & Co terug, maar met nieuwe afleveringen. Dat wordt weer ouderwets lachen om onder andere huismoeder Kees en Rudie, die inmiddels een relatie mét kinderen heeft. Ik kan niet wachten, dus alvast een terugblik. Waar ging het ook weer over?

Foto: IMDB

Het draaide allemaal om het gezin Heistee, bestaande uit loodgieter Ben (Rik Hoogendoorn), moeder Kees (Simone Kleinsma) die een cateringbedrijf heeft samen met buurvrouw en mannenverslindster Sonja (Esther Roord), dochter Anne (Amber Teterissa) die nou niet bepaald de vriendjes meeneemt waar pa Ben blij mee is en zoon Rudie, die enerzijds met zijn mannelijke hormonen worstelt en anderzijds een onnaspeurbare interesse heeft in het morbide.

Ben overlijdt in één van de latere seizoenen en moeder Kees blijft achter met Anne en Rudie, die ook zichtbaar minder in de serie te zien zijn. In de laatste seizoenen leert Kees een nieuwe man kennen: Frank (Victor Löw), vader van pubers Mariël (Nicky Plessen) en Steven (Sascha Visser).

De serie toont de beslommeringen van het gezin. In het eerste seizoen raakt Kees werkloos en zoekt ze allerlei manieren om aan geld te komen. Dat levert soms hilarische situaties op. Ook lijkt ze soms te twijfelen of ‘dit wel is wat ze wil’. Ze raakt hevig onder de indruk van een mysterieuze motorrijder die ook even zo mysterieus om het leven komt, en komt in het vierde seizoen een oude schoolliefde tegen die nog altijd een oogje op haar heeft. Zal ze de verleiding weerstaan?

Maar ook de prototype relatie tussen schoonouders en hun kroost levert komische situaties op. Zo vraagt Ben een voodoo doosje als de moeder van Kees (Ella Snoep) op bezoek komt. Die zou nog wel eens nodig zijn. Pleegzoon Gijs (wijlen Tim Boers) – die de gelederen in seizoen 5 komt versterken – weet schoonma overigens vakkundig weg te jagen met behulp van Vader Abraham en de Smurfen!

Nu – dertien jaar later – keert de serie terug op de Nederlandse televisie op 30 maart op RTL4. We gaan twintig jaar vooruit in de tijd; hoe gaat het inmiddels met Kees? Dochter Anne woont inmiddels in Spanje en Kees was in eerste instantie ook die kant op getrokken.

(C) RTL / Videoland

Zoon Rudie (Tibor Lukács) bleef echter in Nederland achter en houdt er een nogal losse leefstijl op na. ‘Dus daar komt voorlopig geen nageslacht uit voort’, zo denkt Kees. Het is dan ook schrikken als hij ondertussen een vriendin heeft gevonden, Coosje (Chantal Janzen). Dat ontdekt Kees, als ze thuiskomt. Inmiddels is haar hele huis ingenomen door Rudie en zijn nieuwe geliefde én haar twee kinderen uit een eerder huwelijk, Annelot (Lizzy van Vleuten) en Lars (Maurits van Brakel).

De succesvolle comedyserie van acht seizoenen en bijna honderd afleveringen lang werd uitgezonden van 1997 tot 2006. Vanaf 30 maart is het negende seizoen te zien op RTL4.