We zitten natuurlijk weer allemaal klaar voor de belevenissen van Hannah, Juf Ank, hoofdmeester Anton en Ouderraad voorzitter Nancy. Zo vindt vader Kenneth dat homoseksualiteit geaccepteerd moet worden en staat veiligheid voorop in het nieuwste seizoen van de Luizenmoeder. Inclusief brandoefening op dag één!

In december konden we al niet meer wachten op De Luizenmoeder en schreef ik al eerder waarom we zo gek zijn op deze serie! Daarom zijn we maar wat blij dat het leven van de hoofdpersonen gaat na de zomervakantie uiteraard verder. In het tweede seizoen gaat het leven van de hoofdpersonen na de zomervakantie verder. Hannah ontwikkelt zich tot klassenmoeder en doet er alles aan om het evenwicht in de ‘schoolplein-ouderhiërarchie’ te herstellen.

Basisschool de Klimop heeft het zwaar moet er alles aan doen om geen leerlingen aan concurrenten kwijt te raken. Met name schoolhoofd Anton geeft alles wat-ie heeft en heeft tijdens de zomervakantie een nieuw veiligheidsbeleid bedacht. Ook dit jaar komt de kerstvakantie en alle drukte eromheen voorbij en moeten we afscheid nemen van juf Helma.

Maar er zijn ook nieuwe gezichten dit jaar. Walid Benmbarek en Dunya Khayame spelen het koppel Amir en Esma die zoon Achmed in groep 4 heeft zitten.

Seizoen twee van De Luizenmoeder is vanaf zondag 10 februari om 20.25 uur te zien op NPO3. Of er na dit seizoen nog een nieuwe komt blijft voorlopig een raadsel, want Diederik Ebbinge die directeur Anton speelt, wil ermee stoppen.

Maar voorlopig is het nog niet zover, dus hier nog even een scene over ‘veilig vingeren’